Medierne om Culture Works

Culture Works

https://www.facebook.com/pages/Culture-Works/161031587293640

Culture Works vil gerne rådgive og hjælpe unge kulturentrepreneurs på vej. Du kan henvende dig til Christoffer Immanuel.

Tlf. 22 60 15 73, www.cultureworks.dkchristoffer@culturewo

22. maj 2013 14:35

På lørdag inviterer den aarhusianske kulturgruppe Culture Works til fest med sæsonens sidste BAR 15. Det bliver en lummer fest med kolde øl i baren, festglade mennesker på dansegulvet og new yorker DJ’en Jacques Renault bag pulten.

For en ‘halvtreller’ er du garanteret en fest på lørdag, når Culture Works åbner dørene for BAR 15. De aarhusianske drenge i Culture Works har ry for at fyre de fede fester og står blandt andet også bag koncepter som Summer Chillout, NorthSides pop-up shop og ikke mindst de tilbagevendende fester: BAR 15.

Denne gang flyver de DJ’en Jacques Renault hertil fra New York, han skal stå for de sprøde toner på lørdag. Hør hans mix lige her. Baren sørger for kolde gulddamer (du får 6 for hund) og sjusser til 30 kr. Jeg tror på, det bliver en svedig aften i Godsbanens B-hus. Se denne lækre teaser-video og glæd dig til fest på lørdag. Dørene åbner kl. 22, vi ses på dansegulvet!

 

Culture Works præsenterer Sommer.Chillout

ArtiklerBlogFeaturedKultur – af: 

8. august 2013 08:53

Lørdag d. 17. august er der Sommer.Chillout i Rådhusparken. Bag den store endagsfestival står det kreative hold, bedre kendt som Culture Works. I år er det femte gang at, de præsenterer den populære event Sommer.Chillout. Værdierne er simple: det handler om musik og kultur i rare sociale rammer.

I sidste uge besøgte jeg Culture Works, for at få en snak om vejret, oplevelser og Sommer-Chillout. De fire kreative iværksættere er netop flyttet ind i nye lokaler i CeresByen, i toppen af den gamle brygmesterbygning. Hvor der i sin tid boede tjenestefolk og rengøringspersonale, har Culture Works nu indlogeret sig. Da jeg kommer ind i lokalet, strømmer lyset ind gennem vinduerne, og de kreative vibrationer fra holdet er tydelig at mærke mellem deres skriveborde og bordtennisbordet i midten.

En kærlig og rar festival for publikum og artister

Adrian, Christoffer og jeg sætter os rundt om projektbordet og starter snakken om Sommer-Chillout. De to, af i alt fire kreative iværksættere, kender også til at være studerende ligesom os andre; Christoffer læser på Kolding Designskole og Adrian har netop færdiggjort sin kandidat i Virksonhedskommunikation.

”I år er det femte arrangement vi inviterer til, men det er fjerde år vi afholder Sommer.Chillout. Vi fokuserer meget på, at Sommer.Chillout skal være en rar og kærlig sommerdag, hvor folk kommer hinanden ved, kan hygge sig udenfor og høre noget god musik. Vi har ikke kommercielle kæmpenavne, men mindre navne. Vi har tidligere haft navne på scenen, som efterfølgende har fået succes. Så på den måde er det fedt at kunne hjælpe artister med at komme frem i rampelyset og hjælpe dem på vej. Men selvfølgelig også at kunne give publikum en dag med gratis musikoplevelser”

 

Fra Sommer.Chillout til Culture Works

Sommer.Chillout er en endags musikfestival, der primært har elektronisk musik på programmet. Eventen var det første drengene lavede sammen, og det er det, der har været med til at starte Culture Works. Inspirationen til Sommer.Chillout er kommet fra drengenes mange rejser rundt i andre storbyer, hvor der er glæde og fest i gaderne hver weekend: ”Vi er blevet inspireret af lignende events, som er der hver weekend – der manglede noget i Aarhus. Og især når Aarhus har så mange fine parker og så mange unge mennesker. Vi kunne enten brokke os over det, eller selv gøre noget ved det,”  fortæller Adrian.

 

Politikernes opmærksomhed i sol og regn

I år bliver Sommer.Chillout, traditionen tro også afholdt i Rådhusparken. Og det er ikke helt tilfældigt, at festlighederne finder sted her. Det er i midten af byen og på den måde kan impulserne fra scenen og de glade mennesker sprede sig rundt i byen og fange de forbipasserende. Men derudover er parken også politikernes baghave, og det er Culture Works udmærket klar over – faktisk så passer det dem glimrende: ”I forlængelse af det kærligheds- og politiske budskab vi gerne vil sende, så betyder det noget, at det er i politikernes baghave. God musik og så stort et kulturelt tiltag, det vil vi gerne præsentere i hjertet af Aarhus. Vi får vi også politikernes opmærksomhed, de kan ikke undgå at se det, når vi ligger lige i deres baghave. Det er et meget bevidst valg, at vi er placeret i Rådhusparken.”

Men risikerer I ikke, at der kommer regn og i værste fald, at hverken politikere og andre publikummer har lyst til at gå udenfor? Mit lidt negativt ladede spørgsmål, får kun drengene til at være endnu mere positive – for regn skal ikke stoppe Sommer.Chillout:

”Vi løber en risiko ved at have et udendørs arrangement. Vejret kommer til at bestemme, hvordan det kommer til at gå i år, ligesom det har sat præg på de senere år. Men vi tager hvert år, for hvad det er med de positive og negative historier. Hvis vi bliver ved, kan vi skabe en tradition og en oplevelse, som gør, at folk vil komme selvom vejret synes, det skal regne. Vi bider os hårdt i underlæben, men vejret skal ikke diktere om vi holder Sommer.Chillout eller ej.”

 

Erfaring skaber nye oplevelser

”Vi har fået et godt fundament og masser erfaring gennem alle de arrangementer, vi har lavet. Og det vil vi gerne udnytte mere end kun den ene gang om året. Aarhus er også meget død om vinteren, og det er ærgerligt – man bliver stoppet med festivaler hen over sommeren, og noget af den glæde må gerne blive delt ud om vinteren. Vi vil gerne lave en vinterfestival, som kan tilbyde de samme værdier som Sommer.Chillout har: fællesskab, medskabelse, hygge osv.”

… fortæller Adrian og Christoffer efter at have lavet Sommer.Chillout i flere år, stået bag BAR15 og medvirket på andre innovative og oplevelsesrige projekter. Seneste nye tiltag, i forbindelse med Sommer.Chillout er efterfesterne på Godsbanen. Her vil der være underholdende aktiviteter, fede DJ’s og masser af dans efter Rådhusparken har sagt tak for en god dag.

Det bliver spændende at se, hvad næste skud på Culture Works’ stamme bliver. Nu kan vi blot glæde os til en skøn dag i Rådhusparken fyldt med musik, fadøl, kolde drinks og masser af kærlighed. I år har de udvidet Sommer.Chillout med en efterfest, eller rettere to efterfester. Det kommer til at foregår på Godbanen i B-huset og Kakoen baren. Her bliver der rig mulighed for at danse og drikke kolde øller.

I år præsenterer Sommer.Chillout blandt andre musikalske navne Tue Track, Billow og Dream Koala. Læs mere om eventen og tilmeld dig her. Vi har sat kryds i kalenderen og synes du skal gøre det samme, og møde op i Rådhusparken d. 17. august til en dag med afslapning og god musik – og det er ganske gratis!

Organic Basics er seneste Culture Works projekt, hvor vi er på en rejse for at udforme verdens bedste underbukser via en abonnements-platform. Læs mere nedenfor og støt op om projektet.
Det sidste halve års tid har vi i Culture Works i samarbejde med Mads Fibiger arbejdet hårdt med et nyt lille eventyrsprojekt. Nu er det på tide at vi fortæller lidt om hvad dette går ud på. Projektet hedder Organic Basics og er en rejse mod at skabe det bedste undertøj i verden. I produktionen arbejdes der med bæredygtighed, produktet er produceret i økologisk bomuld og så er konceptet online abonnementsbaseret, Så vi ikke spilder folks tid og penge på mursten og personalelønninger, der i sidste ende ikke skaber den store værdi når det kommer til undertøj. Følg vores rejse og støt vores mission, TAK!Instagram: http://instagram.com/organicbasics
FB: https://www.facebook.com/organicbasics
WEB: On the way!

Billede
Billede
Billede
CW i Politiken
Yay, så er det fredag! Med et to-siders indlæg om CW, BAR 15
Culture Works' billede.
Culture Works' billede.
Culture Works' billede.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: