Nyt modeeventyr skudt i gang i Aarhus

Nyt modeeventyr skudt i gang i Aarhus

November 25, 2013

De seneste par måneder har noget puslet i Aarhus, og fredag d. 15. november blev denne puslen afløst af et ordentligt champagnebrag af et modeevent. Nemlig byens hidtil største modeshow.

De aarhusianske mode-brands Hummel, Shoe the Bear, Utzon, Black Lilly, Metropol og Minimum samt Kopenhagen Fur, bl.a. med linjen Oh!, viste kollektioner frem i et gennemført show, der var intet mindre end en storby værdig. De mange forskellige brands på podiet bar præg af diversitet og gav et billede af Aarhus som en ung modeby med stort potentiale og mange forskellige kreative ansigter.

Bag showet stod HEADSTART FASHION og Kopenhagen Fur. Netop Kopenhagen Furs tilstedeværelse kunne ved første øjekast virke lidt ude af kontekst, eftersom showets erklærede fokus var på aarhusianske brands. Ved nærmere eftertanke viste samarbejdet med den københavnske modegigant sig dog at være et rigtig godt eksempel på, at Aarhus tænker stort i forhold til mode. Det afspejlede en vision om at åbne op udadtil og en evne til indgå meningsgivende samarbejder på tværs af grænser og klynger. Det var tydeligt på aftenen, at Kopenhagen Fur ikke var til stede for at holde den aarhusianske’ modebranche i hånden, men fordi de ser muligheder og vækstpotentiale for deres eget brand i Aarhus.

Arrangementet støttede initiativet HEADSTART FASHION, der er et initiativ bestående af Aarhus Kommune og en lang række partnere, der er gået sammen i regi af Region Midtjyllands kreative vækststrategi More.Creative. Ambitionen er at bidrage til en realisering af modeindustriens potentiale ved at optimere rammerne for eksisterende og kommende mode-brands i regionen. Dette via fx events, netværk og øget fokus på området, hvilket  det pågældende show demonstrerede godt.

Efter modellerne havde gået den sidste runde, og publikum havde gennemført den for modeshows obligatoriske klappen-i-takt-seance poppede champagneflaskerne på ny, og podiet blev fyldt op med anrettede borde med mad og store kandelabre. Opstillingen skabte en god og stilfuld stemning og indbød de mange inviterede til at blive og netværke med hinanden.

Aarhus’ største modeshow til dato var en stor succes. Det var en rigtig god start på et forhåbentligt langt eventyr, der kan sætte Aarhus på verdenskortet som en by med en kreativ, vækstorienteret og visionær modeinsdustri. Udfordringen bliver at lave fortsætteren, der for alvor kan differentiere Aarhus og adskille byen fra de andre større og mere erfarne modebyer. I den sammenhæng kan HEADSTART FASHION gøre en kæmpe forskel. Initiativet har allerede haft succes med at aktivere og igangsætte samarbejder med mange af byens kreative kræfter. Herunder også de små og nytænkende iværksættervirksomheder, hvor der ligger et stort differentieringspotentiale for byen.

Det bliver spændende fortsat at følge realiseringen af Aarhus’ modepotentiale. Det kan blive rigtig stort!

SE RESTEN AF BILLEDERNE FRA CATWALKEN OG PRESSEVÆGGEN HER

Links:

Facebook.com/headstartfashion

Headstartfashion.dk

Kopenhagenfur.com

Video fra aftenen

Foto copyright:

Thomas Priskorn (Priskorn.com)

Tags:

kopenhagen fur

headstart fashion

modeshow

modebranche

aarhus

hummel

shoe the bear

utzon

metropol

minimum

oh

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: