ARTIKEL I STIFTEN :Wave – Ny og anderledes modebølge rammer Aarhus

Wave – Ny og anderledes modebølge rammer Aarhus

 Mogens Elhauge    07-05-14 kl. 14:46 

 
Til august sker der noget nyt og anderledes for de århusianske forbrugere. Christian Chapelle fra HeadstartFashion (Aarhus Kommune), Culture Works, byudvikler, Rune Kilden, Peter Rønnow fra LETT Advokatfirma og jeg selv har gennem de sidste mange måneder arbejdet på et nyt projekt, der har fået navnet:
WAVE Aarhus FashionMovement
Projektet ligger i forlængelse af Aarhus Kommunes øgede satsning på modebranchen i Jylland. Aarhus’ mest kreative og dygtige ejendomsudvikler Olav de Linde, har velvilligt stillet DLGs fantastiske gamle bygning på havnen til rådighed for projektet.
Når WAVE Aarhus FashionMovement går i luften, er forbrugerne, for en gangs skyld, inviteret med til festen. Normalt er modemesser forbeholdt branchefolk og lukket inde bag røde løbere og dørmænd med armene over kors.
 
WAVE er en modemesse og så alligevel ikke. For WAVE er meget mere end det. Den bygger på en opfattelse af, at mode er mere end blot tøj – mode er en livsstil, der involvererer andre former for trendsstyret adfærd, evigt foranderlig og skabes af mennesker. 
Dette stiller helt nye krav til branchens handelsplatforme som en reaktion på, og et resultat af, den kulturelle udvikling herunder demokratiseringen af moden.
At projektet er noget, der involverer og samler byen ses også i den mangfoldighed af partnere, der støtter op om arrangementet.
Byens modefirmaer, LETT Advokatfirma, Kopenhagen Fur og en bred skare af byens butikker blandt andet Cityforeningen, Salling og Magasin har meldt sig under fanerne.
Sidstnævnte fordi de ser det som en kærkommen mulighed for at være med til at skabe spændende oplevelser og aktiviteter, der ikke handler om det sædvanlige tilbud og pris. 
Det er aktiviteter, der har et reelt indhold og er med til at skabe helt nye shoppingoplevelser for byen.
 
WAVE baseres på oplevelser inden for fire kulturelle felter: MODE, MUSIK, MEDIA og KUNST. Ambitionen er at skabe et kulturelt krydsfelt, som udspringer af mode og omfavner modekulturen. 
Dermed skabes værdi for både branchen, virksomhederne og borgerne. 
WAVEs vision er at udfordre, udvikle og inspirere modens eksisterende handelsplatform og sammen med byen gøre WAVE til et kulturelt inspirationscentrum for branchen, virksomhederne og borgerne. 
 
Hos WAVE vil vi gøre op med konventionerne for en traditionel modemesse. Dette ved at skabe et inkluderende og ikke-branchelukket arrangement som er for alle, der deler vores vision, hvad end man er virksomhed, uddannelsesinstitution, brand, indkøber, butik eller forbruger. 
WAVE skabes for byen, sammen med byens og regionens mange aktører. Derfor består WAVE af både af en professionel del samt arrangementer for forbrugerne, idet vi tror på, at en ambitiøs modeplatform kun kan skabes i fællesskab mellem, skabere, afsendere og brugere af moden. 
Så jeg glæder mig til at være med, når første udgave af WAVE løber af stablen, og håber at se så mange som muligt af jer på havnen og i byen i de dage, hvor Aarhus står i modens tegn. 
Vi ses til WAVE!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s